
Skrzynki cukiernicze, skrzynki na pieczywo, co jeszcze potrzebne jest w cukierni i piekarni?
Dobrze zaopatrzona firma to połowa sukcesu. Poza wysokiej jakości produktami, z których będą przygotowywane wyroby cukiernicze, warto zadbać także o artykuły, które okażą się niezbędne w codziennej pracy. Prawidłowe wyposażenie piekarni nie tylko poprawi funkcjonowanie firmy, ale także pomoże uniknąć problemów z sanepidem. Skrzynki na pieczywo, blachy i formy wypiekowe to tylko jedne z niewielu przydatnych akcesoriów.
Skrzynki do pieczywa i wyrobów cukierniczych
Skrzynki transportowe to podstawowe udogodnienie, które powinno znaleźć się w każdej piekarni. Ważne, aby były wykonane solidnie. Dobrze sprawdzają się składane skrzynki na pieczywo (można je zobaczyć na www.erg-system.pl/kategoria/skrzynki-do-pieczywa-i-wyrobow-cukierniczych), które po opróżnieniu zajmują znacznie mniej miejsca, zmniejszając swoją objętość o około 70%. Rodzaj i wymiary najlepiej dobrać pod indywidualne potrzeby firmy. Ciekawym rozwiązaniem są także wózki na skrzynki, które pomagają pracownikom przy transporcie cięższych produktów.
Urządzenia i produkty do pakowania pieczywa
Przy pakowaniu wyrobów cukierniczych jak i wszelkiej żywności, ważne jest zachowanie higieny. Dlatego bezwzględnie należy podawać pieczywo przez foliowe rękawiczki, co również jest jednym z wymogów sanepidu. Pakować możemy na różne sposoby. Szczególnie w cukierniach dobrze sprawdzają się pakowarki foliowe typu „gorący stół”. Są to urządzenia, które owijają produkt ułożony na tacce (lub bez tacki) w folię, która następnie zostaje zgrzana na gorącej powierzchni stołu tej maszyny. Posiadając takie urządzenie, trzeba zaopatrzyć się również w folie do pakowarki i pojemniki polipropylenowe. Natomiast pieczywo najlepiej pakować w torebki papierowe, które pomagają zachować dłuższą świeżość produktów.
Zaklejarki do woreczków
Bardzo przydatnym urządzeniem w piekarni jest zaklejarka do woreczków foliowych. Jest niezbędna przy szczelnym pakowaniu pieczywa krojonego. To niedrogi a z pewnością funkcjonalny przedmiot, w który powinna być wyposażona każda piekarnia.
Akcesoria, które sprawdzą się na wystawie w cukierni
Jak w każdej firmie, połowa sukcesu to dobra ekspozycja, która przyciągnie klientów. Przy szklanej szybie cukierni znakomicie sprawdzą się słodkie wyroby, najlepiej zaprezentowane w witrynie chłodniczej. Do ekspozycji można wykorzystać także tace wystawowe w różnych kolorach i rozmiarach oraz stojaki na tort i tace obrotowe.
Wagi i termometry
Równie niezbędnym urządzeniem w każdej cukierni jest waga. Na rynku istnieje wiele rodzajów tego produktu. Najczęściej korzysta się z wagi stołowej prostej, wagi sklepowej kalkulacyjnej lub wagi platformowej. Jednak wszystko zależy od indywidualnych wymagań firmy. Przydatny jest także termometr zanurzeniowy, jest to mały miernik temperatury, przystosowany do kontaktu z produktami spożywczymi.
Aby nasza piekarnia rozwijała się prawidłowo, niezbędne jest dobre wyposażenie. Ważne, żeby stawiać tylko na solidne, dobrze wykonane akcesoria, które zapewnią dłuższą świeżość i higienę produktów.
Zobacz również
-
14 maja 2018
Psychologia sprzedaży w branży nieruchomości –...
14 maja 2018Wybór grzejnika Pro-Term: Jak wybrać odpowiedni...
14 maja 2018Odmień swój ogród na wiosnę!
Popularne
-
11kwi
-
20kwi
-
26kwi
-
25maj
Kategorie
Wiadomości
Biznes Firma
Finanse
Kadry i Płace
Marketing
Praca
Prawo i Podatki